Amenajarea unui perete accent se poate realiza in oricare incapere dintr-o locuinta. Pentru a putea deveni un perete accent, acesta nu trebuie sa includa piese sau obiecte de mobilier masive sau ferestre. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa fie pus in umbra de catre alte obiecte ce pot atrage atentia intrucat el trebuie sa devina principalul element atractiv.
Moduri prin care poate fi accentuat un perete:
-
Vopsitul
-
Placarea cu piatra, caramida sau lemn
-
Folosirea tapetului
-
Folosirea unui fototapet
-
Amplasarea unor decoratiuni: tablouri, fotografii sau picturi pe pereti
Perete accent in living si dormitor
Spre exemplu, in living, peretele accent poate fi cel din spatele televizorului. Peretele placat cu lemn poate sustine Spre exemplu, acel perete poate fi placat cu lemn sau poate fi vopsit intr-o culoare, cum este albastrul.
In dormitor, peretele accent poate fi cel de la capul patului. Acesta este un perete ce poate fi utilizat cu usurinta intrucat ramane adesea gol. Fie poate fi vopsit intr-o culoare, fie puteti aseza diverse tablouri care sa contureze accente elegante si spectaculoase.
Peretele accent din bucatarie
Asa cum banuiati, in acest spatiu, peretele accent poate sa coincida cu contrablatul. Puteti folosi diverse motive geometrice sau pattern-uri care sa fie in contrast cu dulapurile sau cu gresia din bucatarie sau sa vopsiti acest perete intr-o nuanta stralucitoare. Este recomandat ca aceasta zona sa nu fie aglomerata cu alte elemente sau cu diverse obiecte.
Perete accent in baie
Si in baie se poate decora un perete accent. Puteti amenaja spatiul langa care se afla cada sau cabina de dus. In ceea ce priveste modalitatile de decorare trebuie stiut ca si aici puteti alege fie un tapet decorativ floral, fie puteti placa aceasta zone cu piatra.
Acestea fiind zise, pentru a adauga o nota de culoare si eleganta in incapere va sfatuim sa decorati un perete, care sa devina perete accent.
Intr-un articol ulterior vom vorbi si despre alte modalitati de a adauga accente in decorul interior al locuintei.