Zona de open space reprezinta un spatiu specific vietii moderne, care este totodata functional si complex. Conceptul de open space asigura mai mult spatiu, flexibilitate si creativitate.

Desi pare usor de realizat, multa lume nu reuseste sa realizeze un design potrivit nevoilor sau tipului de locuinta.

Open space in apartament

Amenajarea unui spatiu deschis intr-un apartament iti propune varianta bucatariei si a sufrageriei, care compun incaperea open space. In acest caz, zona de luat masa este fie pozitionata in proximitatea bancului de lucru al bucatariei, fie in apropiere de canapea.

Este important sa se tina cont si de stilul apartamentului si de functionalitatea alegerilor facute in vederea realizarii spatiului deschis. Integrarea mobilierului este un aspect foarte important, asadar, se vor alege piese indispensabile si accesorii pentru living cu adevarat necesare, care sa nu ingreuneze aspectul vizual.

Prin urmare, odata ales mobilierul si accesoriile, poti obtine un spatiu practic, care imbina armonios ambele zone de interes ale apartamentului.

Open space in casa

De obicei spatiul unei incaperi a case este mult mai generos decat cel dintr-un apartament. Ai posibilitatea de a alege piese de mobilier mai impunatoare, tablouri supradimensionate, corpuri de iluminat si mobila de bucatarie mai spatioasa.

Insa, este important ca alegerile sa fie cumpatate, pentru a nu incarca spatiul cu foarte multe piese ce iti vor transforma locuinta intr-un showroom.

amenajarea-unei-locuinte-open-space-avantaje-si-dezavantaje-metalcom

Avantaje pentru open space:

  • Creeaza impresia unui spatiu mai mare si mai luminous;
  • Faciliteaza socializarea dintre membrii familiei sau invitati;
  • Adaptabilitatea asupra actiunilor copiilor din casa. Acestia pot fi supravegheati mai usor in timp ce tu iti faci alte treburi;

Dezavantaje pentru open space:

  • Reducerea numarului de prize, din cauza lipsei peretilor;
  • Lipsa intimitatii in anumite situatii;

Sfaturi practice pentru incaperile open space:

  1. Vopseste peretii in culori deschise

Culorile deschise dau impresia de spatiu mare si aerisit.

Cateva idei ar putea fi: bej, alb, crem sau nuante pastelate care vor prezenta o incapere deschisa mult mai spatioasa.

  1. Adauga un covor

Covorul reprezinta un element important in decorarea locuintei tale de tipul spatiului deschis. Alege un covor de calitate, care sa te ajute sa delimitezi spatiul livingului, mai ales daca acesta nu este unul foarte mare. Covorul il poti amplasa sub masa sau sub canapea sau te poti folosi de el pentru a delimita spatiul de zi de cel de luat masa.

amenajarea-unei-locuinte-open-space-avantaje-si-dezavantaje-metalcom

  1. Foloseste acelasi tip de pardoseala

Pentru a da impresia unui aspect fluid, ideal este sa utilizezi acelasi tip de pardoseala in ambele incaperi care intregesc spatiul deschis.

  1. Alege un mobilier cu aspect similar

Cea mai buna varianta in acest caz este mobilierul realizat la comanda.  Acesta este ideal pentru open space, iar mobile ta va fi una autentica, potrivita dimensiunilor existente in locuinta ta.

Alte aspecte de care sa tii cont:

  • Calculeaza si analizeaza exact scopul si nevoile pentru care iti doresti un open space, inainte de a sparge peretii locuintei, deoarece nu toate spatiile reusesc sa functioneze la comun.
  • Daca nu esti o persoana ordonata, open space-ul s-ar putea sa nu fie un concept realizat pentru tine. Dezordinea si mizeria sunt mult mai vizibile dintr-un spatiu in care ai acces vizual din toate unghiurile.
  • Poti transforma o biblioteca intr-un paravan pentru a crea delimitare sau chiar cu un dulap pentru depozitarea hainelor.
  • Foloseste un element central, precum o canapea in nuante puternice, pentru a pune accent pe spatiu si pentru un efect inedit.

Daca esti in cautarea mobilierului perfect pentru locuinta ta open space, Metalcom  iti pune la dispozitie mobilier la comanda, potrivit oricarui design interior.