Canapeaua este elementul principal din living, cea mai voluminoasa piesa de mobilier si o investitie considerabila.
Ingrijita corect, aceasta poate avea o durata de viata de pana la 10-20 de ani.
O canapea este greu sau usor de intretinut, in functie de materialul din care este alcatuita. Insa, indiferent de acesta, exista numeroase solutii pentru a-i mentine aspectul nou si ingrijit.
Intretinerea si curatarea corecta a canapelelor din piele
Fie ca este vorba despre piele naturala sau ecologica, canapeaua din piele, va ramane mereu o alegere clasica si rafinata, care confera eleganta living-ului.
Canapeaua din piele naturala
Pielea naturala este un material foarte rezistent, cu toate astea, necesita atentie din partea ta pentru a ii mentine aspectul neted si fara crapaturi.
- Este indicat sa inlaturi praful de pe canapeaua din piele cu o carpa moale sau cu un aspirator cu perie moale.
- Tapiteria trebuie stearsa cu o laveta umeda. Poti incerca sa folosesti apa distilata, deoarece apa de la robinet contine clor, iar acesta poate deteriora pielea. Atentie, insa, nu uda excesiv pielea.
- Aplica o solutie blanda de curatare, speciala pentru pielea naturala, de fiecare data cand se pateaza. Foloseste si un balsam de intretinere, care confera impermeabilitate si flexibitate pielii.
- Dupa fiecare proces de curatare al canapelei, aceasta trebuie lasata sa se usuce complet inainte de a te aseza pe ea. In acest fel pielea va ramane bine mulata si intinsa pe contururile bratelor si spatarului canapelei.
Canapeaua din piele ecologica
Pielea ecologica este mai putin pretentioasa decat cea naturala, dar la fel ca aceasta, are nevoie de o ingrijire adecvata.
- Sterge praful si indeparteaza murdaria cu peria moale a aspiratorului.
- Curate suprafata cu o laveta inmuiata in apa si sapun sau opteaza pentru spray-urile speciale pentru pielea sintetica, pe care sa le cureti ulterior cu o perie moale.
Intretinerea si curatarea corecta a canapelelor din velur
Velurul este pielea intoarsa, care are o textura foarte delicata si necesita o ingrijire minutioasa, indiferent daca este varianta naturala sau sintetica.
- Velurul trebuie aspirat saptamanal, punandu-se accent pe zonele mai greu accesibile ale canapelei. Curatarea se realizeaza cu ajutorul unei solutii speciale pentru pielea intoarsa.
- In cazul in care se varsa lichide pe velur, tamponeaza imediat pata cu o laveta, iar mai apoi umezeste o carpa intr-o solutie formata din apa si sapun si freaca usor suprafata. Clateste apoi solutia cu un burete umed si usuca portiunea cu uscatorul de par pentru a nu ramane urme pe suprafata canapelei.
- Pentru a reda aspectul catifelat al canapelei din velur, o poti peria usor cu o perie din nailon.
Intretinerea si curatarea corecta a canapelelor din material textile
La capitolul canapele din materiale textile, fie sintetice sau naturale, ingrjirea trebuie realizata conform etichetei acestora.
Desi durabilitatea textilelor este una mai mica decat a pielii, cu intretinerea si curatarea potrivite, pot trece cu brio testul timpului.
Canapeaua din bumbac, stofa, in sau catifea
Toate aceste tipuri de material textil se intretin si se curata la fel, diferenta fiind facuta de catifea, unde in plus, este necesara perierea dupa fiecare curatare sau aspirare pentru a-si mentine aspectul stralucitor.
- Este necesara curatarea saptamanala pentru inlaturarea prafului cu peria moale a aspiratorului. La aceste canapele, cu cat lasi mai mult murdaria sa se impregneze, cu atat vor fi mai dificil de curatat.
- Urmele fine de murdarie le poti indeparta cu o laveta moale, umezita. Pentru un rezultat si mai frumos, o data pe luna poti opta pentru o lotiune speciala pentru materialul respectiv.
- Canapelele din aceste materiale nu trebuie udate excesiv, iar dupa curatare este necesar sa fie lasate sa se usuce in totalitate.
- In cazul in care se varsa lichide care pateaza, trebuie aplicata imediat o laveta uscata pentru a evita impregnarea lichidului in tesatura. Petele mari si greu de curatat se indeparteaza cu ajutorul solutiilor speciale, potrivite tipului de material textil din care este realizata canapeaua.
Canapeaua din poliester
Diferentele dintre fibrele naturale si cele sintetice nu sunt tocmai mari, de aceea, pasul primordial si in intretinerea acestora il reprezinta aspirarea.
- Pentru canapelele din poliester este musai sa verifici instructiunile de curatare de pe eticheta acestora. Daca materialul este rezistent la apa, il poti curata cu o laveta umeda, prin tamponarea usoara a materialului cu solutii de curatare speciale.
- Dupa curatare, asteapta uscarea completa a canapelei, iar mai apoi pentru a-si redobandi supletea specifica periaz-o cu miscari circulare.
Asadar, curatarea canapelei nu este un proces atat de complicat pe cat ai fi crezut. Cheia succesului pentru aceasta actiune o reprezinta formarea unei rutine de curatare, care sa iti permita pastrarea canapelei ca noua pentru mult timp.
Inca din 1994, Metalcom, prin prisma experientei si al profesionalismului, reprezinta urmatoarele domenii de activitate: productia de mobilier HoReCa, rezidential si comercial, tamplarie, tapiterie, prestari servicii si comert cu accesorii pentru industria mobilierului. Daca si tu iti doresti o canapea unica, realizata exact asa cum iti doresti, contacteaza-ne!