Amenajare birou in spatii de mici dimensiuni reprezinta o adevarata provocare. Spatiile inguste pot fi greu de decorat, intrucat imbinarea obiectelor decorative cu cele practice trebuie realizata astfel incat sa existe un aspect vizual placut, iar spatiul sa nu fie aglomerat.

Propunem cateva trucuri de amenajare interioara a biroului in spatiile reduse pe care sa le aplicati cu succes.

Amenajare birou in spatii de mici dimensiuni – trucuri 

Pozitioneaza biroul langa geam sau in coltul camerei

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare atunci cand vine vorba de amenajarea biroului se refera la spatiul unde il vom amenaja.

Sugestie amenajare birou

Sugestie amenajare birou

Daca biroul are dimensiuni mici, poate fi integrat in interiorul unui corp de mobilier. Mai mult decat atat, o pozitie potrivita pentru a fi amplasat biroul o reprezinta coltul camerei. Astfel, veti putea profita de spatiul ramas, intrucat coltul este un spatiu mai greu de amenajat, fiind insa potrivit pentru a amenaja biroul aici, de exemplu.

Pentru a oferi impresia unei incaperi cat mai spatioase este indicat sa optati pentru spatii de depozitare inalte. Acestea nu trebuie sa fie late, iar culorile sa fie deschise. De asemenea, tot pentru impresia de spatiu, biroul poate fi pozitionat langa geam. In plus, iluminarea naturala va va ajuta mult.

Birou amplasat langa geam

Birou amplasat langa geam

Folositi corpuri suspendate

Organizarea spatiului pe verticala este o solutie practica si utila. Puteti folosi corpuri suspendate pentru depozitarea accesoriilor necesare pentru birou. In acest fel iti veti organiza mai bine spatiul astfel incat sa va puteti concentra pe realizarea sarcinilor importante.

Acorda importanta principalelor piese de mobilier

Chiar daca sunt multe variante de birou pe piata, nu trebuie sa va grabiti sa luati o decizie. Este important sa va concentrati asupra principalelor piese si anume: biroul, scaunul, precum si corpurile de depozitare. Acestea trebuie sa fie de calitate, iar scaunul si sa va ofere confortul de care aveti nevoie.

Speram ca aceste sfaturi si idei sa te ajute sa iti amenajezi biroul asa cum iti doresti, astfel incat sa deveniti productivi, creativi si sa lucrati relaxati.